Blog

Ondernemers zijn in mijn ogen de basis voor de economie

maandag 21 december 2020

Robbert Tol is de oprichter van NTS Solutions en is 1 van onze Masters. NTS Solutions is een bedrijf dat alles op het gebied van tele- en datacommunicatie oplossingen (ICT) biedt aan bedrijven en instellingen. Wij gingen verhaal halen waarom hij is gaan ondernemen, waarom in de ICT en wat hij wil meegeven aan de volgende generatie. Is ondernemen het nieuwe gamen?

Een laatbloeiende ondernemer

De interesse voor ondernemen kwam later bij Robbert. In zijn eerste baan was hij IT-er en langzaam groeide bij hem het verlangen naar een eigen bedrijf. “Ik begon na mijn studie direct met mijn eerste baan als IT-er. Bij het toenmalige bedrijf waar ik werkte, ontwikkelde ik mij snel en kreeg de mogelijkheden om elk aspect in de IT te ontwikkelen. Ik kreeg steeds meer ervaring en hielp mijn klanten naar een hoger niveau. En langzaam ontwikkelde het gevoel dat ik het net zo goed als eigen baas kon gaan doen in plaats van voor een ander bedrijf. “

Toen Robbert een jaar of 25 was, kwam hij in aanraking met mensen die hem wilden helpen met het opstarten van een eigen onderneming. Hij werd direct groot aandeelhouder in een nieuw op te richten bedrijf en toen begon het ondernemerschap zich te ontwikkelen.

Van je interesse je werk maken

Door op jonge leeftijd kennis te maken met ondernemen, krijg je een ander beeld over wat je wel en niet wilt gaan doen. Kinderen vertellen me dat ze enerzijds het idee hebben dat het zakenleven hard is, maar anderzijds ook het idee te hebben dat er zoveel mogelijkheden zijn. Robbert vindt het belangrijk dat kinderen het goede beeld krijgen. Tijdens de sessies gaat hij dan ook het gesprek met de kinderen aan en schept hij een zo’n realistisch mogelijk beeld van het echte ondernemen. “ Er zijn momenten dat als ik in het buitenland zit voor een aantal dagen, mijn kinderen mij enorm missen en soms balen dat ik een eigen bedrijf heb. Dat zijn ook kanten van het ondernemen, maar die ziet de jongere generatie niet direct.

Je leert de kinderen in de Masterclass Ontluikend Ondernemen buiten de grenzen te denken, waardoor het geheel ineens veel groter wordt. Het ene kind ziet mogelijkheden en raakt enorm geïnteresseerd, terwijl een ander kind meteen zeker weet dat het geen ondernemer wilt worden. In eerste instantie lijkt “eigen baas zijn” heel interessant. Als je met de kinderen praat, hoor je vaak zaken als veel geld verdienen en aan niemand verantwoording af te moeten leggen, als ‘het beeld van ondernemen’. Door SOO zien ze na een aantal sessies al snel in, dat er veel meer bij komt kijken.“

Veel kinderen zien het eigen baas zijn wel zitten, maar hebben geen idee wat er nog meer bij komt kijken

“Als je jong bent, denk je helemaal nog niet na over wat je later (serieus) wilt worden. Op de middelbare school vond ik boekhouden een leuk vak en besloot ik om registeraccountant te worden. Nadat ik vervolgens van mijn studiebegeleider hoorde dat ik nog zeker zo’n 8-10 jaar moest studeren, haakte ik af. Doordat ik vanaf mijn 10e al geïnteresseerd was geraakt in computers, ben ik uiteindelijk ICT gaan studeren. Maar inmiddels ben ik er ook van overtuigd dat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd leren wat ondernemen inhoudt.”

We don’t grow when things are easy. We grow when we face challenges

Wij groeien niet door dingen die makkelijk zijn, we groeien als we uitdagingen aangaan. Dat is misschien wel het belangrijkste bij het ondernemen. Je hebt jezelf een bepaald doel gesteld en daar doe je werkelijk alles voor om dat te bereiken. Met geloof in jezelf, focus, discipline en de mouwen opgestroopt. En die tegenslagen? Door tegenslagen te overwinnen word je sterker en wijzer. 

Ondernemers handvatten

Het allerbelangrijkste is geloven in jezelf en dat je dit uitdraagt naar de buitenwereld, vindt Robbert. Je hebt een doel voor ogen en doet er alles aan om dat doel te bereiken. Er zullen obstakels op je weg komen en je gaat deze natuurlijk niet uit de weg. Robbert weet dat als geen ander.

“ Toen ik in het begin nog een eenmanszaak had, kreeg ik een aanvraag binnen van een groot IT detacheringsbedrijf om de infrastructuur voor hun nieuwe bedrijfspand op te zetten. Het project was enorm groot en voor mij destijds eigenlijk onmogelijk. Ik ben op een middag gaan rondbellen over wat ik allemaal nodig had om aan de wensen en eisen van de klant te kunnen voldoen. Na twee uur had ik een totale lijst en een totaalprijs. Dit was een enorm bedrag en heb de offerte naar de klant gestuurd per mail. Ik ging even koffie halen en toen ik terugkwam, zag ik de opdrachtbevestiging in mijn mailbox. Bovenaan de mail stond dat alles over 4 weken opgeleverd moest zijn en moest draaien. Ik schrok ik mij rot en kwam tot het besef dat ik iets groots had verkocht maar niet goed wist hoe ik dit moest aanpakken! Daarbij was de gemiddelde levertijd van de producten 6-10 weken. Ik realiseerde mij dat ik 2 enorme uitdagingen had:

  • De eerste was alles geleverd te krijgen binnen de 4 weken die de klant had gesteld.

  • Het tweede was dat ik het ook moest gaan installeren/opleveren. 

Het zweet brak mij letterlijk uit. Na een paar uur piekeren, heb ik de koe bij de horens gevat en ben kennis gaan zoeken. Binnen korte tijd had ik alle kennis verzameld om dit project tot een goed eind te brengen. De hele configuratie realiseerde ik samen met een gespecialiseerd bedrijf en ik kreeg er zelfs een training bij. Het uiteindelijke resultaat; het project is opgeleverd binnen de gestelde 4 weken en ik was een grote klant rijker.”

Is ondernemen het nieuwe gamen?

“Ik denk dat veel kinderen in eerste instantie vooral de positieve dingen van het ondernemen zien. Obstakels en de vele uitdagingen zien ze vaak niet, terwijl het juist ook veel voldoening en energie geeft als je oplossingen voor problemen weet te realiseren. En kinderen denken dat ze met elk idee de nieuwe Steve Jobs of Bill Gates zijn, het gouden ei hebben ontdekt waar iedereen naar op zoek is. Maar ondernemen is zoveel meer! Er zijn altijd veel zaken die je in acht moet nemen, wat het ondernemen zo leuk, bijzonder en uitdagend maakt. Je hoeft je dus nooit te vervelen”.

Het allerbelangrijkste is dat je in jezelf gelooft en niet moet twijfelen

Robbert vindt het leuk om samen met de groep 7 & 8-ers naar de details te bekijken. Hij merkte dat kinderen zich hier het minste mee bezig houden tijdens de lessen van Ontluikend Ondernemen. “Een leuk voorbeeld was een idee van de kinderen om zelf computergames te gaan maken. Kinderen denken heel simpel “out of the box” en hebben eigenlijk niet echt een idee wat er komt kijken bij zoiets ingewikkelds. Welke middelen, capaciteit en kennis heb je nodig om zoiets op te gaan zetten. Dit nog even buiten het feit dat je in zo’n geval moet weten wat voor game je gaat maken.”

Waar jij van houdt, wil niet zeggen dat de rest van de wereld daar van houdt

Een inspiratiesessie of masterclass in de klas

Robbert is ervan overtuigd dat een masterclass of inspiratiesessie van Ontluikend Ondernemen bijdraagt aan een beter beeld rondom het ondernemen. “Ondernemers zijn de basis van de economie, de welvaart en daardoor ook indirect van een gelukkig leven. En let maar eens op: iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel een ondernemer.

Door de masterclass of inspiratiesessie laat je kinderen alle aspecten van het ondernemerschap zien. Je laat ze nadenken over wat er allemaal als ondernemer op het pad kan komen. Het vergt veel uithoudingsvermogen en vooral creativiteit. Als je dit in je hebt, kan het ondernemerschap iets heel moois met zich meebrengen.“

Ondernemen heeft pieken en dalen

Geloof vooral in jezelf en laat je niet door anderen van de wijs brengen. Als je een goed idee hebt, stel jezelf dan heldere doelen. En van die doelen moet je nooit afwijken! Accepteer dat ondernemen pieken en ook dalen kent. Het is vooral mooi als je van iets wat je leuk of interessant vindt, je werk kunt maken. 

Wil jij, net zoals Robbert, de nieuwe generatie ondernemers stimuleren om boven zichzelf uit te stijgen en de mouwen op te stropen, zeker in deze lastige tijd van corona. Neem contact voor meer informatie.